home  |  Steyn  |  speltakken  |  verhuur  |  nieuws  |  contact

Speltakken

Bevers

De bevers komen om de zaterdag bij elkaar, van 10.00 uur tot 12.00 uur in het Kolkbos in Diepenveen. Wij noemen dat een opkomst. We verzamelen dan op de grote open plek en zijn herkenbaar aan onze rode uniformen.
We beginnen standaard met het zingen van het openingslied en het hijsen van de vlag. Wat we daarna gaan doen, is iedere keer weer anders. Activiteiten die we kunnen doen zijn het bouwen van hutten in het bos, spelletjes, knutselen en speurtochten door het bos. Daarnaast logeren we soms een nachtje met de kinderen in onze gebouwen (clubhuizen).
 De bevers krijgen van ons een programma met daarin een cryptische omschrijving van de opkomst, dus ook voor hen is het iedere keer weer een verrassing.
De groep bevers bestaat uit maximaal zestien kinderen tussen de 5 en 7 jaar. Kinderen die 7 jaar zijn mogen overvliegen naar de welpen. Na het overvliegen organiseren we meestal een vriendjes- en vriendinnetjesopkomst om weer nieuwe bevers te werven.
Bij onze groep hebben we een leidingteam van 5 mensen waarmee in wisselende samenstelling opkomsten worden gedraaid. Tot de zomervakantie 2017 zijn er om de week opkomsten.
Als je een keertje wilt komen kijken kun je je aanmelden via beverssteyn@gmail.com

Welpen

De welpen is een speltak voor kinderen van 7 tot 12 jaar. We komen elke zaterdag samen van 10.30 -12.30 om te spelen in het Jungleboek. We bouwen hutten, maken vuur, doen spelletjes en natuurlijk leer je ook pionieren en routetechnieken. Elk jaar gaan wij in de zomer een week op zomerkamp. Hier hebben wij met zijn allen altijd een leuke week!
 Als je een keer wilt komen kijken kun je je aanmelden via : welpensteyn@gmail.com

welpen

Zeeverkenners

De zeeverkenners komen elke zaterdagmiddag bij elkaar. In de zomer van 12.30 tot 17.00 uur, in de winter van 13.00 tot 16.00 uur. 's Zomers wordt er gevaren in de vletten, 's winters worden de vletten onderhouden. Tussendoor is uiteraard ook tijd voor allerlei spellen.
Meer informatie over de zeeverkenners vind je op hun eigen website: www.zeeverkennersdeventer.nl [wordt momenteel verbouwd]

Scouts

Alle leden van 11 tot 15 jaar oud heten scouts. Bij de scouts ligt het avontuur voor het oprapen: koken, knopen, kampvuur maken, kamperen en nog veel meer. Scouts leren samenwerken en krijgen steeds meer zelfstandigheid ...
De scouts hebben iedere zaterdag opkomst in ons clubhuis aan de Averlose Houtweg 14A in Diepenveen. De opkomst begint om 10:00 uur en duurt tot 12:30 uur. Iedereen draagt zijn scoutsblouse en oranje das. Soms draaien we op afwijkende tijden. In dat geval informeren we de scouts vooraf.
Als je een keer wilt komen kijken kun je je aanmelden via scoutssteyn@gmail.com

Wilde vaart

De Wilde Vaart komt elke zaterdag bij elkaar, het is een kleiner groepje dan de zeeverkenners met de leeftijd tussen 16 en 18 jaar.
De Wilde Vaart heeft geen actieve leiding meer, maar alleen begeleiding, het is dan ook het idee van de speltak dat ze grotendeels zelf hun programma maken. Hierdoor leren ze zelf dingen aan te pakken en groeit er een besef van verantwoordelijkheid.
De Wilde Vaart heeft een motorboot, de Claes en een lelievlet, de Piranha (Pi).
Een gemiddelde Wilde Vaart opkomst is met deze boten bezig, ergens klussen of gewoon lekker gezellig bezig zijn, hoewel dat laatste eigenlijk altijd het geval is.

Rosh

De Rosh, leden van 15 tot 18 jaar, verzamelen op zaterdagmiddag in het Kolkbos in Diepenveen. Zij hebben, net als de Wilde Vaart geen leiding, maar begeleiding. Zij maken zelf hun programma.
Omdat de Rosh tijdens hun opkomsten sparen voor hun zomerkamp, kun je ze regelmatig in Deventer tegenkomen. Ze helpen o.a. bij het Dickens Festijn, Deventer op Stelten en de kerstmarkt in de Lebuïnus.

Speltakken

Bevers